زمان پخش واکسن کرونا خبرآنلاین نوشت : آکسفورد اعلام کرد که تست واکسن ویروس کرونا که بر پایه پروتئینهای تنباکو است مرحله تست انسانی را با موفقیت طی کرد. تیم پژوهش آکسفورد و محققان موسسه ملی سلامت انگلستان، در هند مستقر شده و آزمایشهای مربوط به واکسن ویروس کرونا را در کشورهای آفریقایی و برزیل تست کردند.
این واکسن تا به حال نتیجه منفی نداشته است. آکسفورد اعلام کرده است که این واکسن تا حدود ماه آبان یا آذر در دسترس همگان قرار میگیرد و قیمت تقریبی آن حدود ۱۳ دلار است که از نظر آکسفورد این قیمت بسیار منطقی و ارزان است.
قیمت تقریبی به تومان، حدود ۲۹۰ هزار تومان است. این واکسن در واقع برای بیماری مرس ساخته شده است که در سال ۲۰۱۲ شیوع داشت. حالا این واکسن بهترین گزینه پیش رو برای مهار بیماری کرونا است.
سازمان جهانی بهداشت بیوفقه، در حال رصد و پاسخگویی به طغیان این بیماری است.این پرسش و پاسخ، با اطلاعات جدید درباره کووید-۱۹، نحوه انتقال آن و اثرات ناشی از آن بر مردم جهان، بروزرسانی خواهد شد.برای کسب اطلاعات بیشتر، صفحات مرتبط با ویروس جدید کرونا را در وبسایت سازمان جهانی بهداشت مرتب دنبال کنید.
ویروسهای کرونا خانواده بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را بیمار کنند.تعداد زیادی از ویروسهای کرونا که تاکنون شناختهشدهاند، موجب ابتلا به طیفی از عفونتهای دستگاه تنفسی در انسانها میشوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماریهای شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.
ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ است.
ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید-۱۹ میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.
تب، خستگی و سرفههای خشک رایجترین علائم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند.
این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آنها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند.بیشتر مبتلایان (حدود ۸۰ درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا میکنند.تقریباً از هر ۶ نفر مبتلا به کووید-۱۹، یک نفر به شدت بیمار شده و دچار تنگی نفس میشود.
در سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای مثل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است.کسانی که علائم تب، سرفه و تنگی نفس دارند باید به پزشک مراجعه کنند.
سایر افراد ممکن است بیماری را از فردی که به کووید-۱۹ مبتلا است بگیرند.انتقال کووید-۱۹ از افراد بیمار (حامل ویروس) به افراد سالم امکانپذیر است.این بیماری میتواند از طریق قطرکهایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کووید-۱۹ به اطراف پخش میشود، به دیگران نیز سرایت کند.
این قطرکها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار پخش میشود.سپس سایر افراد با دست زدن به این وسایل یا سطوح آلوده و لمس چشم ها، دهان و بینی، به کووید-۱۹ مبتلا میشوند.همچنین امکان ابتلا از طریق تنفس قطرکهای ناشی از سرفه یا بازدم فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیز وجود دارد.
به همین دلیل، مهم است که از فرد مبتلا به کووید-۱۹ حداقل ۱ متر (یا ۳ فوت) فاصله بگیرید.سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره راههای انتقال بیماری کووید-۱۹ است و به اعلام جدیدترین یافتهها ادامه خواهد داد.
تا امروز مطالعات نشاندادهاند که روش اصلی انتقال ویروس عامل کووید-۱۹، از طریق تماس با قطرکهای تنفسی است و نه از طریق هوا.پاسخ به پرسش قبلی «کووید-۱۹ چگونه منتقل میشود؟» را مطالعه کنید.
راه اصلی اانتشار این بیماری، از طریق قطرکهای تنفسی است که با سرفههای فرد مبتلا در محیط پخش میشود.احتمال ابتلا به کووید-۱۹ از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد، بسیار کم است.البته، بسیاری از مبتلایان به کووید-۱۹، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری، علائم خفیف دارند.
بنابراین است ممکن است شما بیماری را از فردی بگیرید که به عنوان مثال فقط سرفههای خفیفی دارد و احساس بیماری نمیکند.سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره دوره انتقال بیماری کووید-۱۹ است و به اعلام جدیدترین یافتهها ادامه خواهد داد.
به نظر میرسد که احتمال انتقال کووید-۱۹ از طریق مدفوع افراد مبتلا، کم است.اگرچه تحقیقات اولیه نشان میدهدکه در برخی موارد ویروس ممکن است در مدفوع وجود داشته باشد ولی با اینحال انتشار ویروس از طریق مدفوع ویژگی اصلی شیوع این بیماری نیست.
سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره راههای انتقال بیماری کووید-۱۹ است و به اعلام جدیدترین یافتهها ادامه خواهد داد.به هرحال، وجود خطر انتقال از طریق مدفوع، دلیل مضاعفی است تا دستها را مرتباً بعد از استفاده از توالت و قبل از غذا خوردن بشوییم.
جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید-۱۹ را از طریق وبسایت سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشت عمومی کشور یا محل زندگیتان، پیگیری کنید.در بسیاری از کشورها موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا مشاهده شده و در چندین کشور نیز طغیان این بیماری گزارش شدهاست.
در چین و چند کشور دیگر، مسئولان موفق شدهاند روند طغیان این بیماری را کاهش داده یا متوقف کنند.با اینحال همچنان شرایط غیرقابل پیشبینی است؛ بنابراین پیوسته آخرین اخبار درباره طغیان این بیماری را دنبال کنید.