کشف واکسن کرونا توسط دانشمندان ایرانی و نیز خارجی تایید شده است. و امروز این تاییدی را از زبان وزرات بهداشت بیان می نماییم. سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تاکنون واکسنی برای کرونا تولید نشده است همچنان پیشگیری را بهترین راه مبارزه با کرونا عنوان کرد.
تسنیم:سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تاکنون واکسنی برای کرونا تولید نشده است، گفت:بهترین توصیه ها برای پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا همچنان رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم شرکت در مراسمات عروسی و عزا است.
سیما سادات لاری در واکنش به افزایش میزان بستری مبتلایان به ویروس کرونا در زنجان اظهار داشت:در حال حاضر هر هشت شهرستان استان زنجان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون داروی خاص و یا واکسنی برای کرونا تولید نشده است، تصریح کرد:بهترین توصیه ها برای پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا همچنان رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، استفاده از ماسک، فاصله گذاری و عدم شرکت در مراسم عزا و عروسی است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه همچنان بهترین واکسن برای کرونا، پیشگیری است، عنوان کرد:به بانوان جامعه توصیه می کنیم که ضمن ایجاد آرامش در خانه ها، اعضای خانواده را به استفاده از ماسک تشویق کرده و از حضور در هرگونه دورهمی و مراسم خودداری کنند.
امروز دانشگاه آکسفورد موفقیت در فاز انسانی واکسن آکسفورد را به جهان اعلام کرد.این واکسن به ۱۰۷۷ فرد که سابقه ابتلا به کرونا را نداشتند ، تزریق شد و این افراد پاسخ خوبی به تزریق واکسن داشتند.
این پاسخ به صورت پاسخ آنتی بادی ( Ig G ) و ایمنی سلولی ( T_cell ) خوبی در طی ۲۸ روز بوده استخوشبختانه در این افراد به جز عوارض خفیف هر واکسن دیگر مثل تب قرمزی محل تزریق ، تب و درد بدنی خفیف ، عوارض دیگرای وجود نداشته است
با نتایج خوب هر واکسن ، شرکتهای دیگر هم به تکاپوی بیشتری می افتند و انشالله به زودی اعلام موفقیت میکنند و تمامی جهان در برابر کرونا ایمن میشود.
دولت ایالات متحده سرمایهگذاری خود در آزمایشها و پژوهشهای «مدرنا» برای تولید واکسن احتمالی کووید-۱۹ را دو برابر افزایش داد و به حدود یک میلیارد دلار رساند.آنطور که شرکت داروسازی مدرنا گفته به این رقم که پیشتر ۴۸۳ میلیون دلار بود، ۴۷۲ میلیون دلار دیگر اضافه شدهاست.
مدرنا از روز دوشنبه قرار است وارد فاز اصلی و تقریبا نهایی کارآزمایی بالینی واکسن شود.این شرکت در توضیح افزایش کمکهزینهها و سرمایهگذاری دولت آمریکا میگوید کارآزمایی فاز ۳ دربرگیرنده ۳۰ هزار داوطلب میشود.
واکسن آزمایشی شرکت آمریکایی مدرنا یکی از سه واکسن مقابله با کووید-۱۹ است که نتایج کارآزمایی بالینی اولیه آن منتشر شده، تحت داوری قرار گرفته و این نتایج امیدوارکننده گزارش شدهاند.
واکسنهای دیگری نیز در کشورهای مختلف تحت آزمایشها یا پیشکارآزماییهای بالینی قرار دارند.شرکت مدرنا و نیز شرکت مرک-اَند-کو اخیرا در نشستی در کنگره ایالات متحده تاکید کرده بودند چشمانتظار سود ناشی از تولید واکسن احتمالی کرونا هستند و قصد ندارند آنرا فقط برای تامین هزینههای بالقوه، بفروشند.
مدرنا و نیز شرکت آسترازنکا از جمله شرکتهایی هستند که از مشوقها و کمکهای مالی دولت آمریکا برای تولید واکسنهای احتمالی بهره میبرند.آلمان فدرال قصد دارد به محض تهیه واکسن کرونا، آن را در اختیار همه شهروندان قرار دهد.
آنیا کارلیچک، وزیر تحقیقات آلمان، در گفتوگویی با “بیلد ام زونتاگ” گفت، هرگاه واکسن کرونا تهیه شود، حتما هر شهروندی که مایل باشد، آن را دریافت خواهد کرد.
خانم کارلیچک همچنین خبر داد: «ما بر آنیم که ظرفیت تولید واکسن را در آلمان بالا ببریم.»در سراسر جهان کارشناسان و پژوهشگران بیشماری برای تهیه واکسنی کارآمد برای ویروس کرونا در تلاش هستند.
وزیر تحقیقات آلمان تأکید کرد: «یک واکسن مجاز که برای عموم مردم مناسب باشد، به احتمال قوی در اواسط سال آینده به بازار عرضه میشود.»
او گفت که در تهیه واکسنی چنین پراهمیت همیشه عوامل بازدارنده وجود دارد.دانشمندان و کارشناسان در کشورهای گوناگون برای تهیه واکسن بیماری کووید۱۹ تلاش میکنند و هنوز روشن نیست که این رقابت کی و کجا به سرانجام میرسد.
تاکنون از برخی محافل علمی نتایجی امیدبخش منتشر شده است.در آلمان تاکنون دو نهاد علوم آزمایشگاهی از بنیاد پاول ارلیش، نهاد سراسری برای داروهای واکسنی و بیوپزشکی، مجوز تست دریافت کردهاند.ایالات متحده تاکنون به دو کنسرن داروسازی آلمانی و آمریکایی، صد میلیون بسته واکسن کرونا سفارش داده است.
ویروس جدید کرونا همچنان جهان را در چنگ خود دارد و دانشمندان و پژوهشگران سخت در تلاش یافتن واکسنی برای آن هستند. طبق ارزیابی سازمان جهانی بهداشت، واکسن کرونا در بهترین حالت در تابستان سال آینده عرضه خواهد شد.
بنا بر ارزیابی سمیه سوامیناتان، پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت، عرضه انبوه واکسنی علیه ویروس جدید کرونا در سطح جهان در اواسط سال آینده میلادی (۲۰۲۱) ممکن خواهد بود.او امروز دوشنبه ۳۰ تیر (۲۰ ژوئیه) گفت: «در حال حاضر بیش از ۲۰ واکسن برای مقابله با ویروس جدید کرونا مورد پژوهش و آزمایش قرار دارند و به همین خاطر نیز ما خوشبین هستیم که شماری از آنها مقابل این ویروس عمل کنند».
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت بر این باورند که آغاز مایهکوبی انبوه علیه کرونا در سال جاری میلادی به احتمال قوی ممکن نخواهد بود.برای آزمایش چنین واکسنهایی که میتوانند در مقادیر انبوه برای مایهکوبی گسترده علیه ویروس جدید کرونا در جهان به کار روند، نیاز به تحقیقات چندین ماهه است تا بتوان به اطلاعات کافی در مورد تاثیر و عوارض جانبی آن دست یافت.
تنها در این صورت است که میتوان تولید انبوه واکسن مورد نظر را در مقادیر کافی آغاز کرد و در سطح جهان در دسترس قرار داد.به گفته سمیه سوامیناتان، نمیتوان همه چیز را دقیقا پیشبینی کرد. او اما در عین حال گفت: «اگر ما فرض کنیم که هر یک از واکسنهای مورد آزمایش ۱۰ درصد شانس موفقیت دارند، میتوانیم روی این حساب کنیم که یک تا دو واکسن، و شاید حتی بیشتر از این تعداد، در نهایت برای مقابله با ویروس جدید کرونا موفق عمل کنند».
در این میان دولت بریتانیا اعلام کرده که قراردادهایی مهم برای خرید مجموعا ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا از شرکتهای مختلف داروسازی به امضا رسانده است.
به گزارش فراز تک : قرار است در صورت صدور مجوز برای واکسن “بیانتی ۱۶۲”، سی میلیون دوز این واکسن از شرکت آلمانی بیونتک (Biontech) و شرکت آمریکایی فیزر (Pfizer) خریداری شود.
آلوک شارما، وزیر اقتصاد بریتانیا، امروز دوشنبه همچنین اعلام کرد که ۶۰ میلیون دوز واکسن نیز از شرکت والنوا (Valneva) خریداری شده است. بریتانیا پیش از آن قراردادی برای خرید ۱۰۰ میلیون دوز از واکسنی به امضا رسانده بود که پژوهشگران آکسفورد سرگرم آزمایش آن هستند.
در حال حاضر بیش از ۱۵۰ واکسن گوناگون برای مقابله با ویروس جدید کرونا تحت آزمایش قرار دارند. ۲۰ واکسن از این شمار روی انسان آزمایش میشوند.بریتانیا در میان کشورهای اروپایی بیش از همه با پاندمی کرونا دست و پنجه نرم میکند. تا کنون بیش از ۴۵ هزار نفر جان خود را در بریتانیا بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادهاند.